Tirebolu neyi ile meşhur?
Zengin bir mutfağa sahip olan Tirebolu’da ısırgan otu yemeği, tuzlu kiraz, fasulye dible, közlenmiş taflan, közlenmiş salatalık, meşhur hamsi böreği, mısır ekmeği ve lezzetli Tirebolu usulü pide çeşitleri gibi lezzetler sunuluyor.
Giresun Tirebolu arası kaç dakika?
Giresun Tirebolu arası otobüs yolculuğu ortalama 1 saat 37 dakika sürmektedir.
Tirebolu eskiden nereye bağlıydı?
Tirebolu’nun Osmanlı dönemindeki idari yapısı incelendiğinde, 1515 yılında Trabzon Sancağı’nın Kürtün kazasında bulunan dört kaleden ikincisi olduğu anlaşılmaktadır. Evliya Çelebi Tirebolu’yu Trabzon’a bağlı bir belediye (1640), Katib Çelebi ise bir kaza (1732) olarak göstermektedir.
Tirebolu hangi ildedir?
Tirebolu, Giresun iline bağlı bir ilçedir. İl merkezi olan Giresun, Karadeniz kıyısında doğu tarafında Doğankent, Espiye, Görele ve Güce ilçeleriyle komşu olup, Giresun il merkezine 45 km uzaklıktadır.
Giresun’un en güzel ilçesi neresi?
Birçok kişi temiz havasıyla büyüleniyor. Giresun’un doğal güzelliklerinden biri olan Şebinkarahisar, temiz havası ve eşsiz manzaralarıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.
Tirebolu’da denize girilir mi?
Kumun ağırlıkta olduğu Karadeniz’deki nadir plajlardan biridir. Özellikle yaz aylarında çevre il ve ilçelerden çok sayıda turist plajdan faydalanmaktadır. Kum Plajı’nda ayrıca hem Voleybol Federasyonu’nun plaj voleybolu şampiyonlukları hem de özel turnuvalar gibi spor etkinlikleri düzenlenmektedir.
Giresun Tirebolu nüfusu ne kadar?
Nüfus. 2020 yılı itibarıyla ilçenin merkez nüfusu 19.750, toplam nüfusu ise 32’dir.
Tirebolu Giresun dolmuş ücreti ne kadar?
Buna göre, Giresun-Piraziz arasında daha önce 9 lira olan yolcu ücreti 12 liraya, Giresun-Keşap arasında 6 lira olan taşıma ücreti 7,5 liraya, Giresun-Bulancak arasında ise 6 lira olan taşıma ücreti ise 7 liraya düşürüldü.
Tirebolu Gümüşhane arası kaç?
Gümüşhane-Tirebolu arası mesafe yaklaşık 189 km’dir.
Giresun hangi soydan gelir?
Trabzon’da Giresun ve çevresi Moğol etkisi altına girdi. Bu arada Oğuzların Üçok koluna mensup boylardan Çepniler; Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin sınırlarına yerleşmeye başladılar.
Tirebolu’dan ne alınır?
Tirebolu çayı en meşhur çay türlerinden biridir. Ayrıca fındık bahçeleri ve fındık yetiştiriciliği de büyük çapta yapılmaktadır. Yüksek kaliteli çay ve yüksek kaliteli fındığın yoğun olarak üretildiği Giresun, doğal bal ve pekmez üretimiyle de bilinmektedir. Bal, yemyeşil ormanlardaki kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilir.
Giresun Görele Rum mu?
Görele’nin Rum nüfusu Lozan Antlaşması’ndan sonra nüfus mübadelesiyle burayı terk etti. 1869’da Görele’de tüfek çakmakları, karakulak bıçakları ve makaslar üretilerek çevre kasaba ve ilçelere satıldı.
Giresun’un en büyük ilçesi hangisidir?
Bugünkü resmi verilere göre; toplam nüfusu 61.833, kentsel nüfusu 39.160 (1) olan Bulancak ilçesinin alanı 608 km2’dir. Bulancak, 16 mahalle (2) ve 61 köy (3) ile nüfus ve ekonomi bakımından Giresun’un en büyük ilçesidir.
Tirebolu’da çay var mı?
Türkiye’nin en lezzetli çay yaprakları, Doğu Karadeniz bölgesinin bereketli topraklarında, Tirebolu yaylalarında yetişir. Yağmurlardan sonra çiçek açan ilk çay filizleri elle toplanır ve sofralara ulaşmadan önce özenle işlenir.
Tirebolu’da ne yapılır?
Tirebolu’da gezilecek yerler: Bedrama Kalesi. Bedrama Kalesi şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. … Tirebolu Kalesi. …Andoz Kalesi. … Selim Ağa Çeşmesi. … Garigan Yaylası … Olucak Yaylası … Ağaç-Başı Yaylası … Böğürtlen-Bükü YaylasıDiğer yazılar…
Tirebolu’dan ne alınır?
Tirebolu çayı en meşhur çay türlerinden biridir. Ayrıca fındık bahçeleri ve fındık yetiştiriciliği de büyük çapta yapılmaktadır. Yüksek kaliteli çay ve yüksek kaliteli fındığın yoğun olarak üretildiği Giresun, doğal bal ve pekmez üretimiyle de bilinmektedir. Bal, yemyeşil ormanlardaki kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilir.
Giresun’un yiyecek olarak neyi meşhur?
Giresun’un en meşhur yemekleri pancar çorbası, fasulye turşusu ve kavrulmuş fasulyedir. Bölgede Giresun adıyla bilinen ürünler; Giresun fındığı, Giresun kirazı, Giresun simidi, Giresun pidesi, Giresun kadayıfı, Giresun güllacı ve Giresun pastası.
Giresun’da neyi meşhur hediyelik?
Şehrin hemen her noktasında bulabileceğiniz fındık ve fındık ürünlerini, şehrimiz dışına da lezzet olarak sorunsuz bir şekilde götürmeniz mümkündür. Giresun Simidi. … Giresun Kadayıfı … Giresun Keki … Çavuşlu Ekmeği. … Pestil, Köme, Pekmez ve Ceviz. … Tamzara Dokuma … Çamoluk Kuru Fasulyesi.
Görele’nin neyi meşhur?
Yetiştirilen başlıca ürünler fındık, mısır ve çaydır. Kemençe bölgenin en önemli müzik aletidir. Aslında Görele’ye “Kemençe’nin başkenti” denir. İlçe merkezinde büyük bir keman heykeli vardır.