İçeriğe geç

Ordu Zeytin Yetişir Mi

Hangi ilimizde zeytin yetişmez?

Ayrıca Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerindeki Amasya, Tokat, Bayburt, Gümüşhane ve Çorum illerinde zeytin ağacı bulunmamaktadır. Zeytin soğuk iklim koşullarında yetişmez.

Ordu’da ne yetişir?

İlimizin kıyı kesimlerinde fındık, kivi, çilek, ceviz, elma, hurma başta olmak üzere çok sayıda meyve türü yetiştirilirken; iç kesimlerde mısır, patates, arpa, buğday, fasulye gibi tarla ürünlerinin üretimi ile hayvancılık yoğunlaşmıştır.

Zeytin en çok hangi ilçede yetişir?

Ülkede en fazla zeytin üretimi yapılan bölge Ege Bölgesi’dir. Bölgede en fazla zeytin yetiştirilen şehir Aydın’dır. Aydın’dan sonra bölgede en fazla zeytin Manisa’da üretilmektedir. Aynı zamanda Ege Bölgesi’nde zeytin yetiştirilen diğer yerler İzmir, Denizli ve Muğla illeridir.

Orduda fıstık yetişir mi?

Çaybaşı ilçesinde sera sebzeciliği yapan Cemil GÜMÜŞ’ü ziyaret eden İl Müdürümüz, burada yaptığı açıklamada; “Ordu’daki tarım arazilerimizin %87’sinde fındık yetiştiriliyor.

Karadenizde zeytin olur mu?

Ülkemizde zeytinin en az yetiştirildiği bölge Karadeniz Bölgesi’dir. Karadeniz Bölgesi, ülkemizin toplam ağaç popülasyonunun %0,4’ünü, tahıl üretiminin ise %0,2’sini karşılamaktadır; alan ve üretim bakımından altıncı sırada yer almaktadır. TÜİK verilerine göre 2021 yılında Samsun’da 251 dekarlık alanda zeytin üretimi yapılmaktadır.

Zeytin ağacı nerede yetişmez?

Zeytin ağacı ışığı sevdiği için özellikle geçiş alanlarında güneye bakan yerler tercih edilir. Sisli etekler ve vadiler zeytin için uygun değildir. 800 m’den yüksek yerlerde zeytin yetiştirilmez.

Orduda zeytin yetişir mi?

Ordu ilinin sahil kesimlerinde zeytin yetiştiriciliği yapılabiliyor ancak rakımı yüksek kesimlerde zeytin ancak evlerde saksıda yetiştirilebiliyor.

Ordu’nun neyi meşhur?

Ordu’nun meşhur yemekleri: Hamsi köfte, pazı deniz tarağı, Ordu yağı, taze bezelye bifteği, ısırgan otu çorbası, Gilik peyniri, Gürcü pancarı.

Ordu’da enginar yetişir mi?

Türkiye’de ağırlıklı olarak Marmara ve Ege bölgelerinde yetişen enginarın şehrin iklim yapısına çok uygun olduğu ve önemli bir hastalık veya zararlı sorunu bulunmadığı gözlemlenmiştir. Ordu’nun iklim koşulları nedeniyle, kıyı kesiminden deniz seviyesinden 400 metre yüksekliğe kadar olan yerlerde Nisan’dan Eylül’e kadar bitki satın alınabilir.

Karadeniz’de zeytin nerede yetişir?

Karadeniz bölgesinde Sinop ve çevresinde yetiştirilir. Yağ oranı yüksektir. Yağ ve sofralık olarak kullanılır. Samsun ve çevresinde yetişir.

En iyi sofralık zeytin hangisi?

Trilye zeytinleri, yapılarına ve yetiştirme yöntemlerine bağlı olarak kilogram başına en fazla yağ veren zeytin çeşididir. Trilye zeytinleri tadıyla ünlüdür ve sofraların tacıdır. Trilye zeytinleri Gemlik ve Mudanya bölgelerinde yetişir ve bu bölgelerden uzun yıllardır ihraç edilmektedir.

Türkiye’de en kaliteli zeytin nerede?

Türkiye’nin zeytin üretiminde liderliğini güçlendiren başlıca bölgelerden biri de Ege bölgesidir. Özellikle Ayvalık, Edremit, İzmir ve Manisa gibi şehirler kaliteli ve lezzetli zeytinlerin yetiştiği bölgeler olarak öne çıkmaktadır.

Ordu’da safran yetişir mi?

İlçemizde safran üretimi: Bu bitki ülkemizde sadece Safranbolu’da (Aşağıgüney, Yazıköy, Düzce, Davutobası ve Geren köyleri) yetişmektedir.

Ordu’da fındık yetişir mi?

Fındık ekim alanının en fazla olduğu il 2,3 milyon hektarla Ordu’dur.

Ordu’da avokado yetişir mi?

ORDU (AA) – Ordu’da özel bir hastanede çalışan Dr. Mithat Yağlı, yaklaşık iki hektarlık arazisinde dut, turunç, hünnap, kiraz, avokado ve kumkuat olmak üzere 60 çeşit meyve üretiyor.

Maraşta zeytin yetişir mi?

Yetiştiği Bölgeler: Çanakkale, Ege Bölgesi, Körfez Bölgesi, İzmir, İçel, Antalya, Adana, Kahramanmaraş ve Mardin.

Siirt’te zeytin yetişir mi?

Bölgedeki başlıca tarım ürünleri: buğday, mısır, mercimek, üzüm, Siirt fıstığı, zeytin, nar, bal, ceviz ve incirdir. Siirt fıstığı özellikle Siirt’te 2000’li yıllardan itibaren gelişme göstermiş olup, bölgede 15.000 tona yakın üretim hacmiyle kırsal kesimde önemli gelişme göstermiştir.

Erzurum’da zeytin yetişiyor mu?

Erzurum’un kışlık ilçesi Oltu ilçesine bağlı Ayvalı mevkiinde üç fidanla başlayan zeytin yetiştiriciliği, bugün 2 bin kök zeytin ağacına ulaştı.

Urfa’da zeytin yetişir mi?

Şanlıurfa’nın en önemli tarımsal kaynaklarından biri olan “Urfa zeytini” son yıllarda popülerlik kazandı. Türkiye’nin birçok bölgesinde yetiştirilen zeytinlerin Urfa’da da verimli olduğunu belirten tüccar, “Urfa’mızın dizgini Nizip’in dizginine benzer, aynısı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ücreti Elden Alan Gaziantep Escort